Artikelbild

En levande mötesplats och arbetsplats

Sveavägen 44 är en mötesplats med butiker, hotell, restauranger och innovativa kontorskoncept. Här – mitt i city – möts både kollegor och boende. Här möts tillresta och förbipasserande, tankar och idéer.

Nobiskoncernen erbjuder 92 rum i sitt hotell Miss Clara, i den äldre delen av kvarteret. Urban Deli finns med restaurangverksamhet i gatuplanet. I kontorsdelen är e-handelsföretaget Klarna grannar med RaySearch Laboratories, SAP, Swedish Match och Fora.

A2 - Aktivitetsstyrd arbetsmiljö: Många olika arbetsmiljöer i samma lokal
Vi ger förutsättningar för att stödja flexibla arbetssätt. Arbetsplatsen ska vara en yta som enkelt justeras i takt med att lokalbehoven förändras. Vi har skapat flexibla planlösningar så att kontoret enkelt kan möbleras om - istället för att byggas om - under tiden hyresgästen sitter i huset. Konceptet har vi valt att kalla aktivitetsstyrd arbetsmiljö eller A2.

Aktiviteter och trender
En arbetsdag består vanligtvis av en mängd olika aktiviteter som inte är optimala att genomföra vid traditionella skrivbord. Fundera på i vilken miljö du skulle vilja utföra dina aktiviteter. Ha sedan i åtanke att olika individer troligtvis vill utforma samma aktiviteter i olika miljöer och på olika platser. Med detta som bakgrund kan man konstatera att kontor behöver vara mer individanpassade och mindre generaliserade.